Truck & Bus Forum Truck & Bus Forum
12:34
Welcome to the Truck & Bus Forums
Welcome!A very warm welcome to truckandbusforum.com, a completely FREE online community for people worldwide with an interest in vintage and modern trucks and buses.

Click here to go to the forums home page and find out more.
Please feel free to join by clicking HERE.

Go Back   Truck & Bus Forum > Truck Forums > Vintage Truck Discussion

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27th May 2020, 08:22
TimS TimS is offline  
Member
 
Join Date: May 2020
Location: Crewe
Posts: 3
Bedford TK gauge problems

Morning all.
New to the forum and first post - and of course it's asking for help.

Me and a couple of mates own a '66 Bedford TK and it's in pretty good nick having been well restored a few years ago. However, there are a few niggles.

The fuel and temperature gauges resolutely read zero. While it may be that both sender units are duff, as the gauges are linked with a common power lead, we want to eliminate other possibilities before we start dismantling.

We've checked the wiring continuity and it seems to be OK. The wiring in the instrument binnacle is good and all connections are sound with a decent 12v supply to the fuel gauge.

At the fuel tank, shorting the green/black lead to earth induces a flicker on the temperature gauge, but that's it. Anyone got any ideas?

Also, how do you get access to the temperature sender unit?
Many thanks

PS
We also have a '47 M-Type tipper and old three buses, so I'm sure this won't be the last post!
Reply With Quote
  #2  
Old 29th May 2020, 04:41
mylesdw mylesdw is offline  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Christchurch
Posts: 113
Does it feed the gauges through a common regulator? They are quite known for failing.
__________________
Cheers
Myles

TK restoration blog: http://www.mig-welding.co.uk/forum/t...dford-tk.43480
Reply With Quote
  #3  
Old 30th June 2020, 08:51
TimS TimS is offline  
Member
 
Join Date: May 2020
Location: Crewe
Posts: 3
Thanks Myles - we tracked it down to that. Not the regulator, but the common power lead across the two gauges in the binnacle was wired incorrectly. However, not the temp gauge reads just above 'C' and the fuel gauge reads Full all the time.
We've sourced a temp sender unit. but can't find a small-tank fuel sender unit for a '66 TK for love nor money. Anyone got any ideas?
Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 30th June 2020, 21:56
mylesdw mylesdw is offline  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Christchurch
Posts: 113
May have to adapt something else. Any pictures of the unit? I wonder if it is similar to other TK units (which you can usually get on eBay). It's almost bound to be a common Lucas (or Delco) part.

Could try here - lot of very knowledgeable folk

https://www.facebook.com/groups/1198517853610561
__________________
Cheers
Myles

TK restoration blog: http://www.mig-welding.co.uk/forum/t...dford-tk.43480

Last edited by mylesdw; 30th June 2020 at 22:00.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.